Selecteer een pagina

De grond is al meer dan 100 jaar in het bezit van de familie den Houdijker. Antoon den Houdijker heeft er omstreeks 1920 een boomgaard aangelegd volgens het toen moderne blijver/wijker systeem. In de 2e Wereldoorlog hebben de Duitsers hun tanks nog in de boomgaard gezet om ze te camoufleren voor de geallieerde gevechtsvliegtuigen.

Door de slechte resultaten in de fruitteelt is deze boomgaard rond 1960 gerooid en Jan den Houdijker er weiland van gemaakt. Nadat die was gestopt met het boerenbedrijf heeft Ton een deel van de grond (de huidige tuin) van zijn vader overgenomen en er in 1981 weer een boomgaard van gemaakt.

In 2000 is een klein deel van de boomgaard gerooid en werd een vijver met een inhoud van ca. 100m3 gegraven, waarin Japanse koikarpers zwemmen. In 2006 is er nog een vijver gegraven van 15 m3 en werd een tuin met voornamelijk siergrassen en vaste planten aangelegd. In het voorjaar van 2007 is de boomgaard geheel gerooid en heeft Ton den Houdijker de tuin ontworpen en aangelegd.

Vanaf 2010 t/m 2017 zijn er ca. 80 rondleidingen geweest voor tuinclubs en hebben ongeveer 30 bruidsparen de tuin bezocht voor een fotoreportage. Totaal zijn er in deze periode ruim 1.000 mensen op de tuin geweest.

In 2018 is de tuin overgenomen door Rob den Houdijker, die het vanuit Montfoort Trouwstad samen met onder andere Kasteel Montfoort verder vormgeeft. Naast fotoreportages zijn er vanaf 2019 ook trouwceremonies op de tuin, al of niet met een feestelijke receptie en catering.